“Emergència climàtica” al Port del Comte

No l’han declarada, però ho podrien fer perfectament davant d’aquest atac brutal, mai més ben dit, d’esteles químiques, chemtrails per als entesos, de dimarts passat, 18 de febrer, no sols per a fondre la poca neu que hi resta de la gran nevada, degut a l’efecte hivernacle dels famosos “núvols alts i prims”, sinó també per trinxar i escalfar la borrasca que estava  a punt d’arribar i que va passar sense deixar ni una trista gota d’aigua, tot i el seu ambolum. Preparem-nos per a una llarga sequera i per al probable tancament de la millor estació d’esquí del país per la seva gran proximitat a les grans ciutats, degut, diran, al canvi climàtic.

12 mesures molt senzilles per alçar una parròquia en poc temps

 

 1. MISSA. Mossèn Noves, capellà del bisbat de Solsona, solia dir: La missa ha de durar 20 minuts, amb sermó i tot! Si més no, ho podríem aplicar a alguna de les celebrades en dies de festa. Això suposa eliminar algunes coses que no afecten a la seva essència, però que servirà per atreure una gran munió de fidels desitjosa de complir amb el tercer manament de l’Església: Santificaràs les festes. No cal dir que es prima la quantitat (de fidels) per damunt de la qualitat (el fervor), però serà qüestió de temps que tothom vagi millorant la seva vida cristiana. A més, per sortir al pas de les crítiques, sempre que sigui possible es mantindrà el temple obert uns 10 minuts abans per tal de preparar-se per la missa en silenci per aquells que ho desitgin, com també allargar-la uns altres 10 minuts per esmerçar-los en l’acció de gràcies per la Comunió. Les esglésies s’ompliran amb el pas de les setmanes a un ritme sorprenent, a mesura que la gent es vagi assabentant d’aquesta facilitat nova per a retre culte a Déu almenys un cop a la setmana. De fet, la Missa pròpiament dita no arriba als 15 minuts, el que va de l’Ofertori a la fi de la Missa. La Paraula de Déu s’enduu 2 terços de la Missa total. NOTA: A la fi de la missa es podria o caldria donar de tant en tant la benedicció als malalts, asseguts als primers bancs, perquè Crist present en la persona del sacerdot es dignés guarir-los, tal com feia a Palestina amb els malalts que li posaven al seu pas.
 2. CONFESSIÓ. A part de la confessió individual, l’Església podria experimentar la confessió mixta, que consistiria en una combinació de la confessió individual i l’absolució general.  El capellà, com a ministre del sagrament de la Penitència, enunciaria davant els fidels asseguts en els bancs els pecats més comuns, tot repassant el Decàleg. Segons el seu parer, podria començar pels pecats contra el primer manament i seguir amb els demés. Després d’enunciar o especificar algun pecat o dos o tres de la mateixa espècie, demanaria als fidels asseguts en els bancs que acluquessin els ulls i que aquells que haguessin fet aquell pecat es posessin el puny en el pit, com a signe de culpa i perquè el cop al pit segurament ve de molt antic i ja hauria servit per a aquest tipus de confessió abans de Crist. Només ho podria veure el capellà, els altres no perquè tindrien els ulls aclucats. Alguns pecats no es podrien perdonar per aquest mitjà, uns per la seva gravetat intrínseca, d’altres per ser molt privats, com l’adulteri. Abans de  donar l’absolució general a tots els presumptes pecadors, caldria advertir que, si alguns han caigut en la temptació d’obrir els ulls per veure els pecats dels altres, llavors  l’absolució no seria vàlida per a ells.  Així, doncs, després de promoure una gran assistència de fidels per a la missa, tocaria fer el mateix amb el sagrament de la Penitència, sense abolir lògicament la confessió individual, però una cosa portaria a l’altra.
 3. ROSARI. És normal que calgui resar el rosari en la parròquia. Sempre s’havia fet, i es pot fer de moltes maneres, amb el Santíssim o sense, però procurant que no s’allargui gaire més d’un quart d’hora en atenció a la mitjana de fervor dels fidels, que no és igual per tothom.
 4.  FORMACIÓ RELIGIOSA. Col·locar llibres i revistes gratuïts al cancell o entrada de les esglésies de caire apologètic, piadós, etc. amb la particularitat que un cop llegits o consultats els podrien retornar en bon estat perquè servissin a altres. Fins els mateixos fidels podran col·locar o regalar llibres que creguin interessants per als demés, relacionats lògicament amb la fe catòlica.
 5. CINE. Seria interessant que a la sala de la parròquia es projectessin periòdicament pel·lícules de vides de sants i santes, vigilant de no sortir d’aquest filó inesgotable fora de pocs casos. Les pel·lícules de sants, en si mateixes, constitueixen el gran argument a favor de la fe catòlica, totalment oblidat a més de passar desapercebut de tothom. Només cal dir que no existeixen pel·lícules sobre persones que no siguin santes, o molt poques, mentre que sobre vides de sants en trobarem més de cent i n’hi podria haver més d’un miler. Només ells fascinen, només ells no tenen les mans tacades de sang o altres defectes que embruten les seves vides, només ells brillen per les seves virtuts, només ells han dut a terme grans obres de caritat i miracles de tota mena. I encara més, alguns sants o santes tenen unes quantes versions de les seves vides dutes a la pantalla, com Joana d’Arc, unes tretze, Francesc d’Assis, més de cinc, fins i tot el P. Damià de Molokai amb unes quantes, i el mateix Duns Escot una de molt maca, tot i no ser pas un home d’acció. Aquí sí que ja no hi ha parió possible amb pel·lícules de persones no santes, que en tindran una i prou. I guardem  ja silenci sobre aquest argument tan meravellós perquè el món té por de conèixer-lo.
 6. ADORACIÓ EUCARÍSTICA. És una cosa que s’està imposant arreu, que tanmateix funciona. O Jesús és present a l’Eucaristia o no hi és. Si hi és, no cal que ens estranyem de l’eficàcia de l’Adoració Eucarística. Fàcil, de franc i a l’abast de tothom.
 7. INTENCIONS DE MISSES. L’Església ha de viure de la celebració sagramental del Sacrifici de Crist a la Creu. La seva eficàcia s’estén a les ànimes del purgatori i l’aplicació de les misses per alleujar els seus sofriments i aconseguir el seu alliberament forma part de la tradició secular de l’Església. Per a fomentar les intencions de les misses, es podria recórrer als talonaris de misses, emesos per la parròquia i amb el temps potser pel bisbat. Cada taló numerat seria UN VAL PER A UNA MISSA al preu de l’estipendi establert i l’interessat hi podria anotar el nom del difunt o difunts pels quals es volgués oferir la missa. Es podrien posar a la venda els talonaris, ja prèviament cobrats, en diferents llocs perquè els fidels no es veiessin obligats a acudir al despatx parroquial per encarregar les misses. Després d’adquirir el VAL, escriurien la intenció i el lliurarien al capellà abans de la missa o bé el dipositarien en la safata de la mateixa missa o en la bústia de la parròquia tot especificant o no el dia que s’hauria d’aplicar la intenció. Això suposaria una font d’ingressos que s’aniria perfeccionant amb el temps. En alguns casos fins es podria obsequiar un servei amb vals de misses.
 8. FUTBOL SALA. Aquesta modalitat de futbol és ideal per a associacions i demés, ja que resulta fàcil d’organitzar. No cal gaire espai ni gaires participants, de manera que moltes parròquies podrien tenir el seu equip de futbol sala i competir fins i tot amb altres parròquies o equips d’altres entitats. La finalitat seria lògicament la formació religiosa i moral dels jugadors dins el recinte de la parròquia.
 9. EXCURSIONS I VISITES ALS SANTUARIS. Disposem d’una munió de santuaris en indrets magnífics i plens de bellesa.
 10. VOLUNTARIAT. Els voluntaris i voluntàries, en especial, segurament sorgirien espontàniament a mesura que les misses fossin més concorregudes: Càritas, catequistes, encarregats de la neteja, d’obrir i tancar les esglésies, sagristans, escolans, lectors, etc. Una observació. En molts casos resulta molt més fàcil trobar dues persones o més per un servei que no pas una sola. Per exemple, per les lectures, donar la comunió, repartir la fulla dominical a domicili... degut a que la gent no es vol comprometre per una cosa que no té relleu. Si l’ha de fer tot l’any el mateix, lògicament no la voldran fer, però si es pot dur a terme entre dos o més voluntaris, la cosa canvia totalment.
 11. TEOLOGIA ON LINE. Es tractaria d’engrescar alguns joves en l’estudi de la Teologia a través d’Internet a nivell acadèmic, de manera que el títol seria vàlid a qualsevol efecte i ja no diguem per a ser sacerdot si algun dia el Senyor en cridés cap a aquest ministeri, amb l’avantatge enorme que es podria fer sense deixar la llar familiar ni el treball.
 12. ESGLÉSIES OBERTES. La tecnologia ho supleix tot i ja no cal que una persona s’encarregui d’anar a obrir i tancar l’església perquè es pot fer a distància, ja sigui programant un horari automàtic, ja sigui amb el comandament a distància mitjançant una aplicació del mòbil. Ningú no es podria quedar tancat dins l’església perquè sempre es podria obrir de dins estant (Portes Pensí, tel. 973480204, administració@portespensi.com).

          Segurament es podria seguir amb més mesures, però s’havia d’arribar a la dotzena, a ser possible un xic originals, com ho són les dues primeres i potser massa i tot.

Esteles químiques

Centes de webs en capitals de província, països de tot el món i en totes les llengües denunciant les  esteles químiques, el mal number one del món i gairebé l'únic perquè els seus autors són els botxins de la humanitat, i tu no en saps res. Pensa el que això suposa i deixondeix-te que estàs ensopit i no ho saps:

https://www.youtube.com/channel/UCoqfhxaldRygu5o6Y_55f0Q

Ens fumiguen

El Govern Secret Mundial és una trista realitat, no una hipòtesi de treball ni una conspiranoia. Hi treballen milions de persones i cap se'n va de la boca, i tampoc ens n'estranyem tant. És el que passa amb els serveis secrets de les grans potències, com en el Mosad israelià. Ara mateix acaben de regalar-nos una onada de calor que bat xifres històriques. Van fumigar a cor que vols els dies abans, de manera que va arribar la calorada amb l'atmosfera carregada de pols en suspensió, la qual cal dir que és metàl·lica, diòxid de ferro i d'alumini que a l'escalfar-se amb el sol i retenir la calor la traspassa per contacte a l'aire, i aquest és tot el secret de l'enginyeria climàtica. Abans ens van anunciar que venia aire del Sahara i, a més, carregat d'arena, perquè no ens adonéssim que les partícules en suspensió les havien tirat els avions. Per què som tan sibocs que ens creiem totes les mentides menys al qui ens diu la veritat? Sí, el Govern Secret Mundial inclou els meteoròlegs com a peça indispensable per a realitzar l'anomenada geoenginyeria climàtica, expressió absolutament silenciada pels medis, a ells que els agrada tant d'escampar paraules, consignes i sentències de nova creació, com la primavera àrab, quan els interessa embaucar la gent. Per tant, aquesta onada de calor ha creat malalts greus i algunes morts i danys en collites i béns diversos, i no diguem en les plantes i la fauna. Els uns responsables per acció els altres per omissió i tots per rucs. Ja diuen els diaris que 40.000 persones moriran o han mort de la contaminació de l'aire. Com voleu que morin de la contaminació de la indústria si quasi tota es mou per l'electricitat. I si la gasolina, per altra part, no mata ni posa malalt ningú, ni als gasoliners!!! Ara bé, per què contaminen i fumiguen? Aquí el comú dels mortals no hi arribem, no pas fins al fons. Hem de ser humils, però no rucs. "cieloslimpios" entre mils de webs, comptant tots els idiomes. Per tant, hem de procurar defensar-nos: amb herbes per expulsar els metalls pesats, com la chlorella, purificadors d'aire, netejar les fosses nasals, respirar pel nas, portar barret de palla contra aquest sol filtrat ple de rajos ultravioleta, etc. I les dones anar més decents, que ho pagareu car, i si hi ha infern, no ho vulgueu ni saber. Som ja al Tròpic de Càncer, ens l'han importat, i allí les dones i també els homes van tapadíssims. Per alguna cosa serà. 

 

 

El plan Illuminati de normalizacion a la humanidad (chemtrails)

http://esclavosdelsistema11.blogspot.com/2019/04/nos-inducen-el-cancer-desde-el-cielo_12.html

 

Aquí tenim l'evidència, però ni així reaccionen:

https://www.youtube.com/watch?v=BLuI-Eo4h-w

 

Una web capaç d'impactar pel seu contingut perquè escriu contra corrent:

https://forosdelavirgen.org/61230/por-que-todos-los-movimientos-radicales-abortista-de-genero-gays-son-manipulados-para-un-solo-fin-2013-04-10/

 
chemtrails larioja

Llegiu els comentaris del video youtube i potser us despertareu, us hi va la salut. Ah, el millor remei la PLATA COLOIDAL, per cert prohibida, tal com sona. Què ho fa que tant se us en fa? Després presumiu d'ecologistes, de reciclar, d'esquerrans... i se us fica foc pel darrere de la casa. 

https://www.youtube.com/watch?v=Fdomm_8mbUY

 

I els homes del temps anar parlant de núvols alts i prims. Un cel empastifat que fa terror, i la gent que no se n'adonen.

 Desperteu-vos d'una vegada: Ens estant matant.

www.youtube.com/watch?v=nBWl6WGWt10

Ha plogut molt, és veritat, però perquè no ho han pogut evitar. Prou que han fumigat i han bombardejat els núvols trinxant-los, un cop fumigats, amb microones via antenes que ens inunden. Els electritzen un cop arruixats amb alumini i els escalfen. Resultat: tormentes, inundacions, grans pèrdues materials i morts. I això perquè segurament assequen l'Àrtic i inverteixen els corrents atmosfèrics. Catalunya, la nació més illuminati del món, junt amb Califòronia.

Si no us desvetlleu, tots ens enfonsem, deixeu-vos del joc muntat per ells, dretes i esquerres, és el sistema:

https://www.youtube.com/channel/UCDfYzig9te-3DjyZubzMRmA

La gent sou culpables per omissió i per ignorància evitable.

http://anecieloslimpios.blogspot.com/

El SECRET més ben guardat de tots els molts que hi ha:

http://esclavosdelsistema11.blogspot.com/2018/10/la-elite-actua-con-torpeza-y-deja-al.html

 

El càncer es pot guarir, però.... L'èlite mundial no mor de càncer. El comú dels mortals, sí.

https://www.youtube.com/channel/UCVV1X-VfXozGyXT8J_diUgQ

 

el problema n. 1 del món són les fumigacions. Milers d'avions no fan res més que fumigar dia i nit, i la gent cega, sorda i, per tant, muda:

https://www.youtube.com/watch?v=uegUNJfJcnA

cada cop és i serà pitjor. Quan es desvetllarà la gent? Ja serà massa tard. S'estimen més viure en la matrix, a la panxa de la mare, tan cofois. El que ens cal és la independència del clima!!!! El demés són falòrnies. No volem la independència servida pel SOROS. És un entrepà enverinat.

Un comentari de RT a la sequera del Salvador, vertaderament provocada a gratzient pels illum... Això també passa a casa nostra i, si no ho veieu, és que no ho voleu veure perquè us peten tots els cables i ja no sabríeu on sou: 

 • Sequía consecuencia de los planes clandestinos de modificación climática cortesía de todos los gobiernos del planeta. Próximamente en tu país. Mira para arriba te están fumigando con nanoparticulas de aluminio bario estroncio y lo que se te ocurra. Mira en guardacielos o en Geoengineeringwatch. Ayuda a despertar a los demás antes de que sea demasiado tarde. A ver cuanto tiempo dejan este comentario aqui.... 3,2,1....
  Responder
  Compartir
  1 Like
   
   Avions a cel ras, només a 2 km no van a Londres ni a París, sorollosos, fumigant materials visibles o invisibles, és igual, però tòxics. Agafeu un lot potent i enceneu-lo a la fosca. Això és el que respirem des de fa uns pocs anys. La democràcia no mana, és un joc per enganyar-nos. Que ells també ho respiren? Sí, però saben com defensar-se'n.  Només has de pensar que el millor medicament del món, que és la plata col·loïdal està prohibit. La plata col·loïdal s'ha definit com un segon sistema immunològic. Podem prendre-la per defensar-nos d'aquesta porqueria que ens llencen. Que no sabem perquè no deixen ploure? Doncs, sí, és veritat. Però, de fumigar, fumiguen. Dia i nit i a ram i a vela.

 http://jaumeastro.blogspot.com/search?updated-max=2018-02-03T11:03:00-08:00&max-results=7&start=84&by-date=false

 

Notícia molt greu: 

http://esclavosdelsistema11.blogspot.com/2018/07/nuevo-calendario-de-vacunacion-para_29.html

La gent es deixa fumigar com un ramat de bestiar. Tenim un clima horrorós, tothom ho diu, però ningú no veu els cents d'avions que ens fumiguen cada dia. Tots els avions que es veuen i se senten ens fumiguen, tant si el que llencen és visible com si no ho és. Al Solsonès, per exemple, no hi passa cap línia de navegació aèria, però moltes de fumigació diària. Els cotxes apareixen plens de pols, i la gent es creu la TV que els diu que és sorra del desert, al mes d'abril  i amb núvols que vénen del nord i de Galícia, què ximples. A Sòria els fan creure que la neu marró és que porta terra del Sahara. És diòxid de ferro per assecar l'aire i els núvols i fer que no plogui. Va tronar la nit sobre els Reis, i els metereòlegs ni piu. Poble que dorms, desperta't. Salvem la Terra, les plantes, els animals i ... l'home.

http://esclavosdelsistema11.blogspot.com.es/2018/04/nos-fumigan-aviones-de-cerca-fumigando_25.html

 

Continuen fumigant a tort i a dret amb la col·laboració dels medis que diuen que són esteles de condensació, que plourà fang, quan és diòxid de ferro. On s'és vist que ara plogui fang cada vegada que plou? És perquè no volen que plogui i fumiguen.

http://www.laverdadnosharalibres.com.es 

Si et vols escapar del que tiren, pots provar la plata col·loïdal, una altra de les coses prohibides. Una ruixada a la boca o unes gotes als narius, maten o netegen el que tiren. Si agaféssim una esponja un xic mullada i freguessím els vidres del cotxe i després recollíssim l'aigua embrutada per fer-la analitzar, sabríem el que llencen, cosa que per altra part ja se sap.

Aquest mes d'abril-18 ens fumigaran a cor que vols durant tot el mes, cada dia, cada dia, i després passaran una setmana o dues descansant, però imagineu-vos el mal que ens hauran fet. Mataran la collita i els pagesos són tan sibocs que no ho veuen. Tota la pluja que ha caigut no servirà per res, perquè ara volen acabar el mes d'abril dient-te que ha estat el més calurós de la història, però callaran que el mes de març ha estat el més fred, molt a pesar seu.

Atac químic a Madrid del primer d'abril, però també a Solsona, i al teu poble:

http://esclavosdelsistema11.blogspot.com.es/

Desvetlla't, ens fumiguen. Ja fa 30 anys i encara no ho saps? Mira el teu cotxe ple de pols. Fa dos anys no passava. Ara cada dia ho fan més fort i més descarat. Moren gent per culpa d'això.

No importa que no sapiguem per què ho fan, però ho fan. Això ho desbarata tot.

http://esclavosdelsistema11.blogspot.com.es/

 https://eladiofernandez.wordpress.com/2016/09/07/algunos-aviones-de-chemtrails-no-son-aviones-sino-hologramas-en-el-cielo-proyectados-por-los-ovnis-orbs

 http://esclavosdelsistema11.blogspot.com.es/2017/11/otra-vez-se-detecta-en-europa-una.html

No sabeu per què s'apuja el rebut de la llum? Doncs, per l'activitat HARPP, que vol dir les  irradiacions de freqüències elèctriques que totes les grans antenes de la Península dirigeixen contra els núvols per  a trinxar-los i fer que no plogui. No veieu com s'esbocinen en franjes, pilotes, pastetes, porcions en paral·lel...? Aquests kilowats els paguem el gran públic, els goim, a través del rebut de la llum, així de senzill. Senyors i senyores, pareu ja de viure tan cofois, però tan enganyats.

 http://esclavosdelsistema11.blogspot.com/2018/08/la-verdad-sobre-el-atentado-de-las.html

 Catalans, obrim els ulls!!!!

http://esclavosdelsistema11.blogspot.com/2018/08/espana-victima-del-plan-de.html

 http://esclavosdelsistema11.blogspot.com/

Urgentíssim!!!

https://www.mensajesdelcielo.com/pdf/3504872351780232.pdf

http://esclavosdelsistema11.blogspot.com/

La teoria de l'Evolució i l'Anís del Mono

Als anys 60, als 19 anys em pensava que l’home venia necessàriament del micus i que feia un o dos milions d’anys que l’home ja existia damunt la Terra. Era una visió incompatible amb la fe cristiana i encara que alguns ho volien lligar tot, com si no passés res, el millor era abandonar. Anys després em vaig adonar amb sorpresa que l’evolucionisme tenia molts contradictors per part de gent sàvia i que distava molt de ser una teoria científicament demostrada. Avui això ja és una evidència. Als governs ateus aquella teoria els anava molt bé i es van afanyar a ensenyar-la a les escoles, però avui el creacionisme i l’anomenat Disseny Intel.ligent guanyen adeptes i es fan els amos d’Internet enregistrant-se moltes més entrades sobre creationism que no pas sobre evolutionism.

Si ens diuen que el genoma del simi és el 98% igual que el de l’home, com pot ser que es doni una diferència infinita entre l’home o la dona i el simi? Quan escriuran els simis un poema com L’Atlàntida de Verdaguer o construiran un avió o aniran a la Lluna? Quan faran una vaga de fam? Això ens demostra amb bona lògica que la diferència entre els simis i els humans no rau pas en el genoma sinó en l’ànima i que aquesta és el veritable factor de l’evolució, la que marca la diferència i l’esglaó perdut que els científics encara no han pogut trobar per a demostrar definitivament la seva teoria de l’evolució, encara que diuen que acabaran trobant-lo. També per a ells és una qüestió de fe.

Per altra part, la igualtat entre el genoma del simi i el de l’humà, sembla confirmar que tot és al revés, o sigui, que el simi ve de l’home. En temps molt antics, en una civilització oblidada, els homes ja van tenir la temptació d’experimentar en qüestions de la vida, i els sortirien els micus i potser amb la finalitat de fer-los servir per treballar. Aquesta teoria val tant com la primera i és difícil de descartar. Ja la fundadora de la teosòfia, la russa Blavatsky, en el segle XIX, va escriure que la humanitat antiga havia comès moltes aberracions fent encreuaments entre humans i animals. No s’han pogut trobar esquelets sencers d’espècies anteriors a l’home, només peces soltes, qui sap si d’individus tarats, a partir de les quals es fan recreacions i dibuixos que, no obstant, poden impactar molt negativament els nostres infants. Per què ens ha d’interessar venir d’un prehomínid geperut i pelut amb cara de babau, quan resulta tan senzill de refutar-ho? El principi de Darwin que diu que la selecció natural fa que visqui el més fort, es contradiu amb la imatge d’un animal que tenia els pulmons aixafats i que difícilment podia sobreviure. També els milions d’anys semblen més un comodí, que tot hi cap, per fer que les coses sorgeixin algun dia per casualitat, que no pas una dada científica. Si no volem creure en Déu, sempre ens quedarà el recurs de dir que ens van fer uns extraterrestres, però la teoria de l’evolució ja no serveix. Llegeixo en un diari: “un científic afirma que fa almenys 3500 milions d’anys que Mart és un planeta àrid i desèrtic”. Ja cal fe, però la gent s’ho creu perquè ho diu la ciència. Per això, el creador badaloní de l’Anís del Mono va posar aquella frase a l’ampolla, amb la foto de Darwin, que diu: “Es el mejor. La ciencia lo dijo y yo no miento”.   

  

Per aprendre a llegir: Mètode sil·làbic!!!

A Espanya, i també a Catalunya pel que fa al català, s’ensenya a llegir amb el mètode global i ja fa anys que es va desterrar el mètode sil·làbic amb el qual els nostres pares i avis i molts de nosaltres vam aprendre a llegir en quatre dies. Ara molts nens i nenes tenen grans problemes per llegir durant tota la Primària, que és fins als 11 anys.

El mètode global consisteix en ensenyar a llegir paraula per paraula. Han de fotografiar la paraula a còpia de veure-la moltes vegades: PORTA, AIGUA, ESTEL, ROSER, PILAR, MIQUEL, ANDREU... En canvi el mètode sil·làbic comença per ensenyar les cinc vocals i després a llegir-les combinades amb les consonants, de síl·laba en síl·laba: ma, me, mi... ra, re, ri... Al cap de poc ja es poden llegir paraules senceres: mama, nena, pila, gallina  . Després s’ensenyen les síl·labes inverses: ab, ac, oc, uc, am, em, im etc. i les altes combinacions, com bra, bre,bri... tra tre,tri... tar, ter, tir... etc. El resultat és que en qüestió de mesos ja s’ha après de llegir i molt abans dels cinc anys, si es vol. En canvi, amb el mètode global, cada vegada que l’alumne es troba amb una paraula nova, i no diguem si és llargueta, ja dubta, intenta endevinar-la per anar de pressa i massa sovint l’erra. No està acostumat a sil·labejar amb rapidesa. I això passa fins i tot amb nens llestos, i augmenta els casos de dislèxia i fracàs escolar. El mètode global és propi de llengües immensament complicades com l’anglès o l’alemany en les quals no hi ha regles gramaticals fiables. Per exemple, a en anglès pot llegir-se a, ei, o i fins i tot e. La e: i, e... La u: u, a, o, iu... No hi ha manera de saber la pronúncia dels mots si no s’han sentit a dir moltes vegades.  Doncs, bé, aquest mètode global s’ha volgut imposar també al castellà, català, basc, gallec... que són idiomes molt senzills de llegir. És un mètode criminal. Ho va dir el govern francès, ja l’any 2005, alarmat pels casos de dislèxia i perquè als 11 anys molts nens encara no sabien llegir. Van imposar per decret el retorn al mètode antic, al mètode sil·làbic. I això a mig curs. També l’abril de 2012 va saltar a la premsa una notícia sorprenent. Una mestra d’Andorra, Garbina,  de l’escola espanyola, seria acomiadada a la fi del curs perquè ensenyava massa als seus pàrvuls, ja que amb 4 anys ja sabien llegir, escriure, sumar i restar. Tots els alumnes i pares n’estaven molt contents, però la mestra no encaixava en el programa educatiu espanyol.  Ja ho va dir un iluminati fa anys: la canalla estudiaran molts anys, però no aprendran res. I és el que ha passat. Tothom sap que Alemanya està important tècnics i professionals qualificats. El que no se sap és que a Alemanya no s’ensenya a llegir fins als 6 anys i ara en recullen les conseqüències. Tot això no passa perquè sí. Està tot programat perquè la gent no aprenguin i els països puguin ser més manipulables. Per tant, no és culpa dels nostres mestres. CONSELL: Compreu un llibre de mètode sil·làbic i ensenyeu a llegir els fills a casa tant aviat com pugueu. Ja fa anys que es va demostrar que el cervell dels nens a partir dels 5 anys ja ha fet el seu procés i allí es queda amb el seu grau d’intel·ligència corresponent per a la resta de la vida. És quasi  impossible trobar un llibre escolar sil·làbic. Encara que siguin en castellà, no importa perquè també la gent gran saben llegir perfectament en català, tot i haver-ne après en castellà. Amb el mètode global i els pocs anys que van anar a estudi, la majoria serien analfabets.   

Francia prohibirá el método global de lectura por los numerosos casos de dislexia

Este sistema introduce a los niños en el mundo de la lectura a través del reconocimiento global de cada palabra

 • Fecha de publicación: 9 de diciembre de 2005

El ministro francés de Educación Nacional, Gilles de Robien, ha puesto en marcha una campaña contra el método global de aprendizaje de la lectura y ha asegurado que en ocho días se publicará una circular para prohibirlo definitivamente.

La circular se aplicará a partir de enero de 2006 "y los profesores no tendrán ya derecho a aplicar el método y las obras basadas en el mismo no deberán ser utilizadas", ha señalado De Robien, que, entre las razones que le han llevado a tomar esta decisión a mitad de curso, destaca "la epidemia de dislexia provocada por el método global".

Esta manera de enseñar a leer, efectivamente identificada por numerosos profesionales como causante de dislexia, introduce a los niños en el mundo de la lectura a través del reconocimiento global de cada palabra, técnica muy diferente al tradicional método silábico.

El ministro espera así obtener en los próximos 15 años una disminución del número de niños que no saben leer ni escribir correctamente a los 11 años de edad.