Recorregut toponímic per la Seca, la Meca i les Valls d'Andorra

Ressenya

Aquest llibre, escrit el 1994, encara està fresc com una rosa. Explica el significat dels principals noms andorrans, dedicant un capítol a cadascun d'ells; però d'una manera que dóna peu a parlar d'una infinitat de coses referents a les famoses Valls Neutres: història, paisatge, llegendes, capelles, devoció popular, forma de govern... S'aclareix el significat de topònims com Lòria, Salòria, Carroi, Andorra, Meritxell, Ordino, Beixalís, Canillo, Valira... Cadascun d'aquest topònims dóna per rastrejar en el passat llunyà d'Andorra. Després de tants anys encara es continua amb les velles teories, completament errònies, com dir per exemple que Lòria ve de llorer, i això per no fer cas d'aquest llibret, que de passada fa que el lector adquireixi un coneixement del Principat que no té res a veure amb els seus grans magatzems i comerços, que és la idea que se'n formen les riuades de visitants que només hi van per comprar.

Comentarios recientes

28.10 | 17:01

Orgullosa del apellido que me dieron los abuelos y mis padres, Tugues . Ya no hablo el catalán. Lo recuerdo muy poco. Les agradezco traducir al español. Gracias Gloria Tugues.

08.11 | 22:48

Que bonito saber de donde viene el apellido de mis hijos, tan poco común, pues de todos los países en los que he vivido sólo conozco familia de mi esposo con este apellido, Moltes Gràcies

22.10 | 06:04

Hola, mi apellido es Tugues, de la región de Manresa y Montserrat. Llevo ya mucho tiempo investigando y es poca cosa lo que he encontrado. Mucho te agradecería si pudieras orientarme. Gracias.

18.10 | 10:23

Salutacions, El meu cognom és Canas. Tota la vida he pensat que era un nom castellà fins que em van dir que la ciutat francesa de Cannes en occità s'escriu Canas. Saps alguna cosa sobre aquest cognom?

Compartir esta página